Policajné pátranie po 8 ročnom chlapcovi bolo úspešné

07.08.2009 Prešov

Prešovskí policajti dnes popoludní v priebehu niekoľkých minút vypátrali strateného 8 ročného Jakuba z Prešova.
Chlapcovo zmiznutie dnes osobne polícii oznámila o 15.25 h 37 ročná matka. Chlapec od 10.00 hod odišiel na zmrzlinu do blízkeho nákupného strediska spolu s psíkom s tým, že do hodiny sa vrátia domov. Keď sa nevrátil ani o 12.00 hod nevrátil domov, matka ho začala hľadať u jeho kamarátov , aj na obvyklých miestach, kde sa zvykol zdržiavať. Chlapca však nikde nenašla.
Bezprostredne po oznámení polícii boli všetky hliadky oddelenia velené do pátrania po stratenom chlapcovi. Policajti prehľadávali okolie toku rieky Torysy, detské ihriská aj blízke nákupné centrá. Súbežne bola o tejto udalosti vyrozumená prešovská Mestská polícia a taktiež aj Železničná polícia.
Na základe popisu aj fotografie našla hliadka OO PZ Prešov-sever chlapca na detskom ihrisku pri Základnej škole na ul. Prostejovskej o 15.50 h. Jakub okrem toho, že bol hladný a unavený žiadne zdravotné ťažkosti neuvádzal. Hliadka ho priviedla na policajné oddelenie a odovzdala matke. Policajtom aj matke uviedol, že počas celej doby kedy nebol doma až do doby keď bol nájdený policajnou hliadkou sa hral s kamarátmi na detskom ihrisku pri spomínanej škole.
 

Vyberte región